środa, 12 stycznia 2011

Ugotowana

Uwielbiam gotować, a jeszcze bardziej lubię czytać o jedzeniu i przeglądać książki kucharskie. Te książki kucharskie znam i polecam, uwielbiam je nie tylko za wspaniałe zdjęcia ale też praktyczne rady i ciekawe przepisy. Z kuchnia włoskiej Sophie Braimbridge dowiedziałam się między innymi jak zrobić rewelacyjne kruche ciasto i że bakłażana trzeba moczyć w solonej wodzie aby pozbyć się jego gorzkiego smaku. W "What to Cook and How to Cook" jest przepis na przepyszne cytrynowe nadzienie do tarty i rewelacyjne proste dania np. stek z masłem ziołowym...
Cóż po prostu pysznie...



4 komentarze:

  1. MAm I know how to cook, ponoć we Francji to jedna z najbardziej znanych książek kucharskich. A na książkę Jane Hornby oczywiście mam ochotę i pewnie w końcu kupię.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja książkę Hornby dostałam pod choinkę :) i z czystym sumieniem mogę ją polecić

    OdpowiedzUsuń
  3. Odkryłam dzisiaj Wojciecha Nowickiego (jako chyba ostatnia w Krakowie) i od razu pomyślałam o Tobie. Czytujesz?

    OdpowiedzUsuń
  4. Tak i bardzo lubię jego recenzje, można im zaufać :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję :)

-

Related Posts with Thumbnails