piątek, 22 kwietnia 2011

Kulinarna mapa Krakowa 14 - czyli wiosna na talerzu

Pod Lwem
Odkąd powstała kładka na Wiśle, Podgórze zaczyna się rozwijać. Powstają nowe miejsca, choć miejsce o którym dzisiaj chciałbym Wam powiedzieć wcale nie jest nowe, ale mieście się po tej drugiej stronie kładki czyli na Podgórzu. W Pod Lwem bywam często, a to ze względu na spaghetti ze szparagami (16 zł) i domową lemoniadę (8 zł), ten zestaw pachnie wiosną, uwielbiam to połączenie. Uprzedzę tych którzy spodziewają się czegoś wykwintnego, danie to jest niezwykle proste.
Muszę zaznaczyć, że czasami trzeba tam troszkę poczekać na jedzenie, obsługa jest zazwyczaj dość zaganiana (bo jedna osoba jest jednocześnie kelnerem i barmanem). Polecam to miejsce osobom które mają czas i nigdzie się nie spieszą, bo tylko wtedy można mieć przyjemność z tej wiosny która może nam zagościć na talerzu.

5 komentarzy:

  1. brzmi bardzo zachęcająco:)nie jadłam nigdy spaghetti ze szparagami:)czas to nadrobic!
    wesołych świąt!:)*

    OdpowiedzUsuń
  2. dotblogg w skład tego spaghetti wchodzą zielone szparagi, pomidorki koktajlowe, groszek i masło zapewne bez problemu można je wykonać samemu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. a mi się podoba, że bez pośpiechu...to bardzo cenne w tym pędzie. Chętnie tam zajrzę. Dziękuję i dobrego czasu świątecznego życzę i dziękuję za tą blogową przestrzeń :) bardzo lubię...

    OdpowiedzUsuń
  4. sorriso dziękuję za te ciepłe słowa i życzę wesołych świąt

    OdpowiedzUsuń
  5. byłam tam! zgadzam się z Tobą w 100% :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję :)

-

Related Posts with Thumbnails